Objavljeno

Kaj podariti za darilo?


Kaj podariti za darilo?


Ali se pogosto sprašujete, kaj podariti za darilo, da bo to izvirno in uporabno?  V naši trgovini Netscroll najdete širok nabor kvalitetnih in uporabnih daril za vse generacije in interese.

Le malo stvari je bolj zadovoljujočih od tega, da nekomu kupite darilo. Ne glede na to, ali gre za majhen znak hvaležnosti ali bogato darilo, je izbira in podarjanje darila posebna vrsta veselja. To je tudi priložnost, da pokažete, kako dobro poznate prejemnika. Premišljeno darilo pove: “Vem, kaj imaš rad, in želel sem ti dati nekaj, česar bi bil resnično vesel.” Prav tako je to način, da se prejemnik počuti ljubljenega in cenjenega. Ko si vzamete čas in izberete darilo, za katerega veste, da mu bo všeč, s tem pokažete, da vam je mar zanj in da želite, da bi bil srečen. Ko boste naslednjič iskali način, kako nekomu pokazati, kako zelo vam je mar, razmislite o darilu. Zagotovo jim bo narisalo nasmeh na obraz.

  1. Kreativna oseba, ki vedno rada naredi nekaj novega bo navdušena nad pripomočki za ustvarjanje.
  2. Nekdo, ki ravno obnavlja svojo hišo se bo zelo razveselil modernih in čudovitih 3D nalepk, s katerimi bo popestril svoje stene.
  3. Za navdušenca nad zdravim življenjskim slogom so popolna izbira pripomočki za telovadbo in pripravo zdravih in vitaminskih obrokov.
  4. Na strastne gurmane čaka kup pripomočkov za izdelovanje slastnih testenin, okusnih domačih jedi ter apetitnih sladic.
  5. Otroci se bodo seveda najbolj razveselili igrač, če pa te zraven še spodbujajo njihov razvoj pa je to še toliko bolje.
  6. Tudi lastniki hišnih ljubljenčkov bodo prišli na svoj račun.

Zagotovo imate zdaj nekoga v mislih, ki bi se kakšne stvari zagotovo zelo razveselil.

Objavljeno

Kje se lahko opečete, ko prenavljate stanovanje? Zgodbi 2 naših strank


Kje se lahko opečete, ko prenavljate stanovanje? Zgodbi 2 naših strank


Prva zgodba

Irena pravi, da po teh izkušnjah, ki so opisane spodaj nikoli več ne bo storila tega.

Kdo je Irena? Irena je starejša in prijetna gospa, ki mi je dovolila, da vam povem njen pripetljaj. 

Nedolgo nazaj se je odločila, da bo v celoti prenovila stanovanje. Kupila je samolepilne stenske nalepke, ki jih prodajamo v naši spletni trgovini, saj se je odločila, da bo skrila umazane stene in stanovanje naredila modernejše. Toda! Naletela je na prevaranta (celo soseda), ki jo je močno povlekel za nos. Zagotavljal ji je, da nalepk ne more nalepiti sama ali kdo od njenih, saj za to potrebuje mojstra. Ponudil se ji je sam, češ da ima izkušnje in ji na koncu prav nesramno zaračunal! 

To se nam je zdela super iztočnica, da vam položimo na srce, da naše izdelke lahko uporabljate ali namestite popolnoma samI!

Druga zgodba

Od naše drage stranke, smo prejeli sporočilo, ki nas je zelo razveselilo:

“To vam pa moram napisati. Imam staro stanovanje., ki je res potrebno prenove. Seveda sama nimam pojma, kako ga prenoviti, zato sem dala v izračun različnim podjetjem in mojstrom. No, cene so bili take, da  raje ne bom govorila in si jih v teh časih žal ne morem privoščiti. Potem pa sem zasledila vaš oglas za ene tapete. Ko sem začela malo brskati pri vas (mimogrede vrhunske stenske nalepke in ostale zadeve za prenovo imate). In moj izračun je bil naslednji: za mojstre bi za takšno prenovo, kot sem jo naredila odštela 8.000€, sama pa sem pri vas za ves material (tapete, pripomočke za kopalnico, kuhinjo itd.) odštela samo dobrih 400€ in sama preuredila stanovanje v nulo!!! Tako da kapo dol za tako dobro trgovino!”

Objavljeno

5 idej za prenovo doma


5 idej za prenovo doma


Premalo časa, premalo volje, tisoč izgovorov … Vam je poznano? Tako radi bi imeli bolj prijetno ali moderno stanovanje, pa si niti pomisliti ne upate na to, saj denarnica ni tako globoka ali pa čas tega ne dopušča. Prav zato smo zbrali 5 idej za prenovo in spremembe, ki jih lahko UGODNO DOKONČATE v enem dnevu.

1. Ker smo skoraj specializirani za stenske nalepke, ki so mimogrede ena izmed najpopularnejših zadev na trgu letos, naj najprej omenim to. Najbolj vidna sprememba v vašem stanovanju je prenova sten – izberite si steno, ki jo želite popestriti in nanjo brez težav čisto sami nalepite tapete. Uau, kakšna sprememba, kot bi prišli v drugo stanovanje! 

2. Prebarvajte staro pohištvo. Ste se naveličali stare kuhinje pa nimate denarja za novo? Ni problema! Priskrbite si posebno barvo in jo prebarvajte sami!

3. Prestavite pohištvo! Da, tako preprosto je. In še zastonj. Postelja sem, komoda tja, naslonjač v drug kot … Pa v resnici to ni prenova, ampak samo drugačen izgled prostora, ki vam bo dal dodatno energijo in občutek, kot da ste vstopili v novo stanovanje.

4. Majhni dodatki – velika sprememba. Prostore osvežite z modernimi dodatki za dom, kot so preproge, vaze ali pa kupite novo zeleno rastlino, s katero res nikoli ne zgrešiš, da tvoje stanovanje izgleda super.

5. Znebite se odvečnih stvari. Ali ste že slišali za to, da stvari, ki je ne potrebuješ 1 leto, v resnici sploh ne potrebuješ nikoli več? Skladiščenje nepotrebnih stvari vam hkrati vzame ogromno prostora in nevede tudi energije. Je za razmisliti. 🙂

Objavljeno

3 enostavne juhe


3 enostavne juhe


Na svetu poznamo na milijone različnih juh. Nekatere so gotove že v 10 minutah, druge se kuhajo tudi pol dneva in zahtevajo ogromno kuharskega znanja!

Ker pa vem, da nimate cel dan časa stati za štedilnikom, sem spodaj napisala 3 enostavne juhe, za katere ne potrebujete več kot pol ure! 

Vse spodaj naštete juhe se kuhajo po enakem principu:

Zelenjavo narežite na koščke, dajte v lonec z vodo, kuhajte do mehkega in nato dobro zmiksajte! 

Na koncu za okus dodajte sol in vaše najljubše začimbe ter servirajte z jušnimi kroglicami, bučnimi semeni, popečeno čičeriko … Možnosti je ogromno, zato lahko brez težav ustvarite svojo najljubšo kombinacijo! 

3 jesenske juhe, ki so polne vitaminov in antioksidantov in si jih morate privoščiti za dvig imunskega sistema so:

Juha iz hokaido buče

Hokaido bučna juha je okusen in hranljiv način uživanja buč. Buče so dober vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom A, kalijem in vlakninami. Poleg tega vsebujejo malo kalorij in maščob. Zaradi tega so odlična izbira za ljudi, ki poskušajo shujšati ali ohraniti zdravo telesno težo. Hokaido bučna juha je obilen in nasiten obrok, ki si ga lahko privoščite kadar koli. Je tudi odličen način za vnos dnevnega odmerka zelenjave. Če torej iščete okusen in hranljiv način uživanja buč, poskusite bučno juho Hokaido.

Korenčkova juha

Korenčkova juha ni le okusna, ampak je tudi polna hranilnih snovi, ki lahko koristijo vašemu zdravju. Korenje je dober vir vitaminov A, C in K ter vlaknin in kalija. Vsebuje tudi antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi vaše telo pred boleznimi.
Juha iz korenja je tudi dober vir betakarotena. To je antioksidant, ki lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj nekaterih bolezni, kot sta rak in bolezni srca.

Cvetačna juha

Vsebnost vitamina C v cvetači pomaga krepiti imunski sistem, vsebnost kalija pa uravnavati krvni tlak. Vlaknine v cvetači pomagajo ohranjati zdrav prebavni sistem in izboljšati raven holesterola. Folati so pomembni za nosečnice, saj pomagajo preprečevati prirojene napake.

Čeprav so vsa ta hranila pomembna, so antioksidanti v cvetači tisti, zaradi katerih je cvetača še posebej koristna za zdravje. Antioksidanti pomagajo ščititi telo pred poškodbami prostih radikalov, ki so škodljive molekule, ki lahko povzročijo smrt celic in bolezni. Fitonutrienti v cvetači, vključno z betakarotenom, luteinom in zeaksantinom, so še posebej dobri pri odstranjevanju prostih radikalov.

Namig 1: Za še boljši imuno učinek lahko dodate malo kurkume ali ingverja v prahu. 

Namig 2: Za enostavnejšo pripravo pa pobrskajte med našimi zelo, zelo, zelo uporabnimi kuhinjskimi pripomočki

Objavljeno

Kako dvigniti vaš imunski sistem v jeseni?


Kako dvigniti vaš imunski sistem v jeseni?


Prišla je jesen, hladnejša jutra in na žalost tudi virusi, ki nas prav hitro lahko položijo v posteljo.  Marsikateri prehlad, virus in bolezen pa lahko preprečite, če dobro poskrbite za svoje telo.

Pijte veliko tekočine – vode ter zdravih napitkov


Pri tem si lahko pomagate s stiskalnikom za pripravo soka, s pomočjo katerega lahko sebi in otrokom pripravite okusne, zdrave in naravne napitke, polne vitaminov.

Svež zrak in vitamin D


Preživite čim več časa na svežem zraku in izkoristite prijetno tople žarke jesenskega sonca, da ujamete še nekaj vitamina D.

Zdrava prehrana


Vsak od nas se kdaj prekrši, vendar prevelika količina sladkarij in hitro pripravljene zamrznjene hrane lahko naredi veliko škode. Telo se ob takšni prehrani težje bori proti škodljivim bakterijam in tako prej zbolimo. Zato pripravljajte čim več svežih in zdravih obrokov.

Veliko gibanja


Tudi gibanje je poleg zdrave prehrane ena od ključnih stvari za dober imunski sistem. Če pa si privoščite gibanje na svežem zraku, pa je to še toliko bolje. Za to so še posebej primerni hoja, tek in nordijska hoja.

Spanec


Pomembno je, da spimo dovolj, da se telo lahko regenerira in napolni baterije. Poskrbite, da boste spali vsaj sedem ur na noč – najbolje osem.

Sprostitev


Poleg vadbe lahko pri zmanjševanju stresa in spodbujanju sprostitve pomagajo tudi sprostitvene tehnike, kot sta meditacija ali joga.

Zmanjšajte stres


Stres oslabi imunski sistem. Zato poskusite najti dobro ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem ter si čez dan privoščite odmor. Poskrbite tudi, da boste ponoči dovolj spali.

Redni pregledi

Nenazadnje je pomembno, da tudi če se počutite zdravi, redno hodite na preglede pri zdravniku. To omogoča zgodnje odkrivanje morebitnih bolezni in ustrezno zdravljenje.

Z upoštevanjem teh nasvetov si lahko to jesen pomagate okrepiti imunski sistem in preprečite, da bi zboleli.

Izdelki, ki vam lahko pomagajo na poti do zdravja

Objavljeno

Domače testenine, ki vedno uspejo

Domače testenine, ki vedno uspejo

Naše babice so nam zaupale en prav poseben recept. Včasih  smo  doma jedli samo domače testenine in ne kupljenih, saj so naše babice mnenja, da se to dvoje nikakor ne more primerjati. Okus domače kuhinje in oblika testenin, kot iz vrhunske restavracije sta dobitna kombinacija, ki zadovolji vse gurmanske jedce! Za popolno obliko v trgovini Netscroll najdete odlične pripomočke za oblikovanje testenin, spodaj pa vas čaka preprost, a edinstven recept za testo za testenine.

Sedaj pa k receptu: 

  • 100 g moke
  • ščepec soli
  • 1 jajce

Ja, to so vse sestavine. Ta recept je poseben prav zato, ker je tako enostaven, testenine pa so božanske.

Moko stresete na površino, naredite jamico, notri pa dajte sol, jajce, po želji tudi kakšno žličko olivnega olja. S konicami prstov nato začnete gnesti od sredine in postopoma dodajati moko z roba. Nato začnete gnesti. Gnetete ga približno 10 minut. Testo oblikujete  v hlebček in ga pokrijete z vlažnim prtičem in pustite počivati 30 minut.

Nato je na vrsti najbolj zabaven del – oblikovanje testenin s kvalitetnimi kuhinjskimi pripomočki.

Objavljeno

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči?

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči?

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči? Enkrat so pretrdi, drugič zažgani, oblika pa je kot… bolje, da ne rečemo kakšna.

V spletni trgovini Netscroll najdete nekaj super pripomočkov za peko, spodaj pa se nahaja recept za piškote, ki vedno uspejo.

DOBRI PRIPOMOČKI + ZANESLJIV RECEPT = POPOLNI PIŠKOTI

Domači piškoti

  • 200 g moke
  • 50 g jedilnega škroba=gustina
  • 2 mali žlički pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 jajce
  • sok polovice limone
  • 120 g margarine
  • marmelada


Moko, jedilni škrob in pecilni prašek zmešajte in presejte na desko. V sredino naredite luknjico in notri dajte sladkor, vanilin sladkor, limonin sok in jajce. Dobro zmešajte in dodajte margarino ter nato zamesite gladko testo. Testo naj počiva pol ure, nato ga razvaljajte na deski in oblikujte piškote. Nekaj odličnih, zanimivih pripomočkov za oblikovanje piškotov se skriva spodaj.  V pečici jih pečete 8 minut na 180 stopinjah. Ko se ohladijo jih lahko poljubno namažete z marmelado.