Objavljeno

Kako dvigniti vaš imunski sistem v jeseni?


Kako dvigniti vaš imunski sistem v jeseni?


Prišla je jesen, hladnejša jutra in na žalost tudi virusi, ki nas prav hitro lahko položijo v posteljo.  Marsikateri prehlad, virus in bolezen pa lahko preprečite, če dobro poskrbite za svoje telo.

Pijte veliko tekočine – vode ter zdravih napitkov


Pri tem si lahko pomagate s stiskalnikom za pripravo soka, s pomočjo katerega lahko sebi in otrokom pripravite okusne, zdrave in naravne napitke, polne vitaminov.

Svež zrak in vitamin D


Preživite čim več časa na svežem zraku in izkoristite prijetno tople žarke jesenskega sonca, da ujamete še nekaj vitamina D.

Zdrava prehrana


Vsak od nas se kdaj prekrši, vendar prevelika količina sladkarij in hitro pripravljene zamrznjene hrane lahko naredi veliko škode. Telo se ob takšni prehrani težje bori proti škodljivim bakterijam in tako prej zbolimo. Zato pripravljajte čim več svežih in zdravih obrokov.

Veliko gibanja


Tudi gibanje je poleg zdrave prehrane ena od ključnih stvari za dober imunski sistem. Če pa si privoščite gibanje na svežem zraku, pa je to še toliko bolje. Za to so še posebej primerni hoja, tek in nordijska hoja.

Spanec


Pomembno je, da spimo dovolj, da se telo lahko regenerira in napolni baterije. Poskrbite, da boste spali vsaj sedem ur na noč – najbolje osem.

Sprostitev


Poleg vadbe lahko pri zmanjševanju stresa in spodbujanju sprostitve pomagajo tudi sprostitvene tehnike, kot sta meditacija ali joga.

Zmanjšajte stres


Stres oslabi imunski sistem. Zato poskusite najti dobro ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem ter si čez dan privoščite odmor. Poskrbite tudi, da boste ponoči dovolj spali.

Redni pregledi

Nenazadnje je pomembno, da tudi če se počutite zdravi, redno hodite na preglede pri zdravniku. To omogoča zgodnje odkrivanje morebitnih bolezni in ustrezno zdravljenje.

Z upoštevanjem teh nasvetov si lahko to jesen pomagate okrepiti imunski sistem in preprečite, da bi zboleli.

Izdelki, ki vam lahko pomagajo na poti do zdravja