Objavljeno

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči?

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči?

Ali se vam peka piškotov skoraj vedno ponesreči? Enkrat so pretrdi, drugič zažgani, oblika pa je kot… bolje, da ne rečemo kakšna.

V spletni trgovini Netscroll najdete nekaj super pripomočkov za peko, spodaj pa se nahaja recept za piškote, ki vedno uspejo.

DOBRI PRIPOMOČKI + ZANESLJIV RECEPT = POPOLNI PIŠKOTI

Domači piškoti

  • 200 g moke
  • 50 g jedilnega škroba=gustina
  • 2 mali žlički pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 jajce
  • sok polovice limone
  • 120 g margarine
  • marmelada


Moko, jedilni škrob in pecilni prašek zmešajte in presejte na desko. V sredino naredite luknjico in notri dajte sladkor, vanilin sladkor, limonin sok in jajce. Dobro zmešajte in dodajte margarino ter nato zamesite gladko testo. Testo naj počiva pol ure, nato ga razvaljajte na deski in oblikujte piškote. Nekaj odličnih, zanimivih pripomočkov za oblikovanje piškotov se skriva spodaj.  V pečici jih pečete 8 minut na 180 stopinjah. Ko se ohladijo jih lahko poljubno namažete z marmelado.