Objavljeno

3 enostavne juhe


3 enostavne juhe


Na svetu poznamo na milijone različnih juh. Nekatere so gotove že v 10 minutah, druge se kuhajo tudi pol dneva in zahtevajo ogromno kuharskega znanja!

Ker pa vem, da nimate cel dan časa stati za štedilnikom, sem spodaj napisala 3 enostavne juhe, za katere ne potrebujete več kot pol ure! 

Vse spodaj naštete juhe se kuhajo po enakem principu:

Zelenjavo narežite na koščke, dajte v lonec z vodo, kuhajte do mehkega in nato dobro zmiksajte! 

Na koncu za okus dodajte sol in vaše najljubše začimbe ter servirajte z jušnimi kroglicami, bučnimi semeni, popečeno čičeriko … Možnosti je ogromno, zato lahko brez težav ustvarite svojo najljubšo kombinacijo! 

3 jesenske juhe, ki so polne vitaminov in antioksidantov in si jih morate privoščiti za dvig imunskega sistema so:

Juha iz hokaido buče

Hokaido bučna juha je okusen in hranljiv način uživanja buč. Buče so dober vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom A, kalijem in vlakninami. Poleg tega vsebujejo malo kalorij in maščob. Zaradi tega so odlična izbira za ljudi, ki poskušajo shujšati ali ohraniti zdravo telesno težo. Hokaido bučna juha je obilen in nasiten obrok, ki si ga lahko privoščite kadar koli. Je tudi odličen način za vnos dnevnega odmerka zelenjave. Če torej iščete okusen in hranljiv način uživanja buč, poskusite bučno juho Hokaido.

Korenčkova juha

Korenčkova juha ni le okusna, ampak je tudi polna hranilnih snovi, ki lahko koristijo vašemu zdravju. Korenje je dober vir vitaminov A, C in K ter vlaknin in kalija. Vsebuje tudi antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi vaše telo pred boleznimi.
Juha iz korenja je tudi dober vir betakarotena. To je antioksidant, ki lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj nekaterih bolezni, kot sta rak in bolezni srca.

Cvetačna juha

Vsebnost vitamina C v cvetači pomaga krepiti imunski sistem, vsebnost kalija pa uravnavati krvni tlak. Vlaknine v cvetači pomagajo ohranjati zdrav prebavni sistem in izboljšati raven holesterola. Folati so pomembni za nosečnice, saj pomagajo preprečevati prirojene napake.

Čeprav so vsa ta hranila pomembna, so antioksidanti v cvetači tisti, zaradi katerih je cvetača še posebej koristna za zdravje. Antioksidanti pomagajo ščititi telo pred poškodbami prostih radikalov, ki so škodljive molekule, ki lahko povzročijo smrt celic in bolezni. Fitonutrienti v cvetači, vključno z betakarotenom, luteinom in zeaksantinom, so še posebej dobri pri odstranjevanju prostih radikalov.

Namig 1: Za še boljši imuno učinek lahko dodate malo kurkume ali ingverja v prahu. 

Namig 2: Za enostavnejšo pripravo pa pobrskajte med našimi zelo, zelo, zelo uporabnimi kuhinjskimi pripomočki